Persbericht

De Croo: ‘Afschaffing van roaming midden juni eindelijk een feit’ (akkoord groothandelstarieven)

Minister van Telecom Alexander De Croo is tevreden dat er een eindelijk een akkoord is bereikt over de groothandelsprijzen. Dat zijn de tarieven die telecomoperatoren elkaar aanrekenen als hun klanten op buitenlandse netwerken roamen. ‘De laatste hinderpaal voor de afschaffing van de Europese roamingtarieven is uit de weg geruimd. Vanaf 15 juni kan je in de hele EU aan hetzelfde tarief bellen en surfen.’

Vannacht bereikten EU-lidstaten en het EU Parlement een akkoord om de groothandelsprijzen de volgende jaren systematisch te laten zakken. Het dalen van de groothandelsprijzen houdt rekening met de verwachte stijging van het dataverbruik de volgende jaren.

Alexander De Croo: “Door het akkoord over de groothandelsprijzen is de afschaffing van roaming vanaf 15 juni 2017 eindelijk een feit. Dit is een belangrijke stap voor Europa. In een eengemaakt Europa passen geen tariefmuren. Binnenkort kunnen mensen zonder zorgen voor een hoge factuur mobiel bellen en surfen binnen de EU. Dat zal het gebruik van digitale toepassingen tijdens vakantie, buitenlandse verplaatsingen voor bedrijven goedkoper maken en de digitale economie stimuleren.”