Beleid

Persbericht

Vicepremier De Croo bespreekt situatie in DRC met Congolese bisschoppenconferentie

Vicepremier en minister van Ontwikkelingssamenwerking Alexander De Croo heeft vandaag een onderhoud gehad met vertegenwoordigers van de Congolese bisschoppenconferentie (CENCO), waaronder Mgr. Marcel Utembi, aartsbisschop van Kisangani en voorzitter van de CENCO.
Persbericht

She Decides: Alexander De Croo en Beninese First Lady zitten samen over vrouwenrechten

Vicepremier en minister van Ontwikkelingssamenwerking De Croo heeft vandaag de Beninese First Lady Claudine Tallon ontvangen. Mevrouw Tallon brengt deze week een werkbezoek aan ons land in het kader van haar stichting Fondation Claudine Tallon die inzet op het verbeteren van de vrouwen- en kinderrechten in Benin. Vorige week nog organiseerden België, Benin en Senegal bij de VN in New York een high-level event rond het gebruik van digitale data voor een betere toegang tot familieplanning.
Persbericht

Alexander De Croo stelt in New York MolenGeek aan de wereld voor

Vicepremier Alexander De Croo stelt vandaag in New York bij de Verenigde Naties MolenGeek voor aan de rest van de wereld. MolenGeek is een Molenbeekse tech-incubator die zich specifiek richt op jongeren. Ze kunnen er hun digitale vaardigheden versterken, leren coderen en proeven van digitaal ondernemerschap. “Het is een mooi voorbeeld van hoe we kwetsbare jongeren kunnen klaarstomen om hun weg te vinden in de digitale economie.”
Persbericht

She Decides: België zet big data in voor betere toegang tot familieplanning

België gaat met partnerlanden Benin en Senegal samenwerken om de toegang tot familieplanningsdiensten te verbeteren door het gebruik van big data en satellietinformatie. Dat heeft vicepremier en minister van Ontwikkelingssamenwerking Alexander De Croo bekendgemaakt. Ook het Belgische databedrijf Blue Square en de Universiteiten van Brussel en Namen werken mee. België, Benin en Senegal stellen het partnerschap vandaag samen voor bij de Verenigde Naties in New York.
Persbericht

België zet humanitaire crisis DRC op internationale agenda en trekt 6 miljoen euro extra humanitaire hulp uit

Onder impuls van vicepremier en minister van Ontwikkelingssamenwerking Alexander De Croo maakt ons land 6 miljoen euro extra humanitaire hulp vrij voor de alarmerende humanitaire situatie in DRC. Dat maakt de minister vandaag in New York bekend naar aanleiding van een onderhoud met onder meer de VN Speciale Gezant voor de Grote Meren, Saïd Djinnit, en VN humanitaire coördinator Mark Lowcock. 
Persbericht

België verdubbelt investering in humanitaire innovatie

België zal volgend jaar zijn investering in humanitaire innovatie verdubbelen. Dat heeft vicepremier en minister van Ontwikkelingssamenwerking Alexander De Croo aangekondigd in New York. De minister sprak er aan New York University voor een duizendkoppig publiek op Global Citizen Live!, een muzikaal event met optredens van onder meer Paul Simon.
Toespraken

Toespraak van minister Alexander De Croo - Columbia University, New York

When people reflect on finance for development, they immediately start talking about Official Development Assistance. Is ODA really the key to unlock development? My proposition today is that it is not.
Persbericht

Regering keurt uitvoeringsmaatregelen SMS Alert goed

De federale regering heeft vandaag in eerste lezing ingestemd met het ontwerp van Koninklijk Besluit dat de nodige uitvoeringsmaatregelen rond SMS Alert vastlegt. SMS Alert is de nieuwe alarmeringstool om mensen in de omgeving van een noodsituatie via sms te verwittigen voor een dreigend gevaar.
Persbericht

Situatie op 11/9 na doortocht orkaan Irma – België maakt humanitaire hulp vrij

De voorbije nacht trok orkaan Irma over Cuba en Florida.  Vicepremiers Didier Reynders en Alexander De Croo leven mee met de getroffen bevolking in de regio en ze betuigen hun medeleven aan de families van de slachtoffers.
Persbericht

Belgische steun voor innovatief landbouwonderzoek

Vicepremier en minister van Ontwikkelingssamenwerking Alexander De Croo maakt de komende vier jaar tien miljoen euro vrij voor innovatief landbouwonderzoek van de ‘Consultative Group on International Agricultural Research (CGIAR)’, een wereldwijd netwerk van onderzoeksinstellingen die bijdragen tot productiviteit, voedselzekerheid en duurzaamheid van de landbouw. Het geld gaat onder meer naar de verdere uitbouw van de bananendatabank aan de KU Leuven.

Geen inhoud gevonden voor de geselecteerde criteria.