Beleid

In de pers

Telecomlobby wil mij het zwijgen opleggen

Telecomlobby wil mij het zwijgen opleggen
Met zijn pleidooi voor meer concurrentie op de telecommarkt haalde minister van Digitale Agenda Alexander De Croo (Open VLD) zich de woede van de telecom- bedrijven op de hals. 'Overal in Europa dalen de prijzen, behalve bij ons. Ik sta aan de kant van de consument.'
Nieuws

België en IOM binden strijd aan tegen woekerprijzen voor geldtransfers naar ontwikkelingslanden

België en IOM binden strijd aan tegen woekerprijzen voor geldtransfers naar ontwikkelingslanden
Vicepremier en minister van Ontwikkelingssamenwerking Alexander De Croo slaat de handen in elkaar met IOM, het VN-agentschap voor Migratie, voor de bouw van een uitgebreide prijsvergelijkingsapp voor internationale geldtransfers (remittances). De samenwerking tussen België en IOM moet gebruikers objectieve informatie geven over tarieven. Heel wat aanbieders van remittance diensten hanteren vandaag woekertarieven. Nu zaterdag 16 juni is het International Day of Family Remittances.
Nieuws

Alexander De Croo wil vierde mobiele operator toegang geven tot Belgische markt

Alexander De Croo wil vierde mobiele operator toegang geven tot Belgische markt
Vicepremier en minister van Telecom Alexander De Croo wil volgend jaar bij de veiling van de nieuwe 4G- en 5G-licenties een vierde netwerkoperator toegang geven tot de Belgische mobiele markt. Vandaag zijn er in ons land drie mobiele netwerken. Landen met vier mobiele netwerken kennen lagere prijzen voor mobiele data, een hoger datagebruik en meer investeringen.
Nieuws

Zes op tien witte zones voorbije twee jaar weggewerkt

Zes op tien witte zones voorbije twee jaar weggewerkt
De voorbije twee jaar is belangrijke vooruitgang geboekt in het wegwerken van de witte zones in ons land. Dat zijn de zones waar een groot deel van de bevolking geen toegang heeft tot breedbandinternet via vaste of mobiele verbinding. Van de 39 zones werden 23 zones weggewerkt. Dat bleek vandaag op een voorstelling van minister van Digitale Agenda en Telecom Alexander De Croo en zijn Waalse collega Pierre-Yves Jeholet samen met de drie mobiele operatoren.
Nieuws

Verklaring van vicepremier Alexander De Croo n.a.v. verkiezing België in VN-Veiligheidsraad

Vicepremier en minister van Ontwikkelingssamenwerking Alexander De Croo is zeer verheugd dat België opnieuw de mogelijkheid krijgt om vanaf 1 januari 2019 niet-permanent lid te worden van de VN-Veiligheidsraad. Minister De Croo, ook verantwoordelijk voor humanitaire zaken, geeft aan dat België veel aandacht zal besteden aan de naleving van het internationaal humanitair recht, mensenrechten en genderkwesties. "Het lot van burgers die lijden onder conflicten, vrouwen en kinderen in de…
Video

Dit waren de European Development Days 2018

Voor vooruitgang hebben we sterke vrouwen dag. Women empowerment en vrouwenrechten waren dit jaar dan ook het centrale thema van de European Development Days. Een korte terugblik!
Nieuws

Belangrijk akkoord over einde woekerprijzen internationaal bellen

Belangrijk akkoord over einde woekerprijzen internationaal bellen
Het Europees Parlement, de Europese Raad en de Europese Commissie hebben vannacht een compromis bereikt om een einde te maken aan de woekerprijzen voor internationaal bellen. Minister van Digitale Agenda en Telecom Alexander De Croo is bijzonder tevreden. “België speelde een voortrekkersrol binnen de Europese Raad om dit dossier erdoor te krijgen. Na het afschaffing van de roamingkosten in Europa is dit opnieuw goed nieuws voor de consument.”   
In de pers

#SheIsEqual: België wil samen met partners 500 miljoen euro bijeenbrengen voor vrouwenrechten

Vicepremier en minister van Ontwikkelingssamenwerking Alexander De Croo heeft vandaag samen met  Global Citizen de internationale campagne #SheIsEqual gelanceerd. Doelstelling is om tegen eind dit jaar meer dan 500 miljoen euro bijeen te brengen voor gendergelijkheid, women empowerment en de gezondheid van vrouwen. Ook de Bill & Melinda Gates Foundation, de regering van Luxemburg en Procter & Gamble steunen de campagne.
Nieuws

Lancering Smart Mobility Call: De Croo en Bellot investeren vier miljoen euro in mobiliteit en open data

De Croo en Bellot investeren vier miljoen euro in mobiliteit en open data
Minister van Digitale Agenda Alexander De Croo en Minister van Mobiliteit François Bellot lanceren vandaag de Smart Mobility Call. Via deze call zullen projecten worden geselecteerd die inzetten op digitale oplossingen op het vlak van mobiliteit. In totaal is hiervoor 4 miljoen euro uitgetrokken. De Smart Mobilty Call wil de mobiliteit verbeteren en het gebruik van open data voor mobiliteit een boost geven.
Nieuws

Alexander De Croo en Didier Reynders over de tijdelijke sluiting van Virunga

Alexander De Croo en Didier Reynders over de tijdelijke sluiting van Virunga
Vicepremier en minister van Ontwikkelingssamenwerking Alexander De Croo en vicepremier en minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders betreuren de verslechterde veiligheidssituatie die de tijdelijke sluiting van Nationaal Park Virunga in Oost-Congo heeft veroorzaakt. De sluiting van Virunga betekent een zware slag voor de regio waar zo’n vier miljoen mensen wonen. Het Nationaal Park Virunga is een uniek ecosysteem waar biodiversiteit, sociale en economische ontwikkeling van de…

Geen inhoud gevonden voor de geselecteerde criteria.