Beleid

Persbericht

België zegt 10 miljoen euro toe aan Global Fundraising Initiative ‘She Decides’ en organiseert op 2 maart internationale conferentie in Brussel

België organiseert op donderdag 2 maart in Brussel de internationale conferentie ‘She Decides’. Vicepremier en minister van Ontwikkelingssamenwerking Alexander De Croo zal de internationale conferentie voorzitten. Nederland, Zweden en Denemarken zijn co-organisator. Minister De Croo zegt namens België ook 10 miljoen euro toe aan het Global Fundraising Initiative ‘She Decides’ dat inzet op rechten van meisjes en vrouwen, en in het bijzonder op hun seksuele en…
Persbericht

Vicepremier Alexander De Croo opent Antwerp Port Days in Mumbai

Vicepremier Alexander De Croo heeft vandaag in de haven van Mumbai de Antwerp Port Days geopend. Tijdens zijn keynote speech benadrukt hij het belang van internationale handel en samenwerking. Eerder vandaag bracht hij ook een bezoek aan het nieuwe trainingscentrum, een gezamenlijk initiatief van de Haven van Antwerpen en de Haven van Mumbai.
In de pers

"Jobs, jobs, jobs moet skills, skills, skills worden" (Het Belang van Limburg)

“Jobs, jobs, jobs is het adagium van de regering-Michel. Jobs zijn belangrijk. Uiteraard. En toch zouden we het moeten vervangen door skills, skills, skills. De belangrijkste uitdaging waar we nu voor staan, is er immers voor zorgen dat vandaag en morgen iedereen meekan met de digitale revolutie die we nu meemaken en die alsmaar meer versnelt.” Dat zegt vicepremier en minister van Digitale Agenda Alexander De Croo in een gesprek met Het Belang van Limburg.
Persbericht

WFP en België slaan handen in elkaar om drones in te zetten in humanitaire noodsituaties

Het Wereldvoedselprogramma van de Verenigde Naties (WFP) is samen met de Belgische overheid een onderzoek gestart naar het gebruik van onbemande luchtvaartuigen, beter bekend als drones, in noodsituaties.
Nieuws

Tax shelter start-ups geldt nu ook voor investeren via crowdfundingplatformen

Minister van Digitale Agenda Alexander De Croo is tevreden met het nieuw wettelijk kader voor crowdfundingplatformen. Deze wet, die op 1 februari in werking treedt, breidt de tax shelter voor start-ups uit naar investeringen via crowdfundingplatformen. “Een goede zaak voor starters én investeerders,” vindt minister van Digitale Agenda Alexander De Croo.
Persbericht

Gebruiksrechten voor de exploitatie van zendinstallaties in de Noordzee

De ministerraad keurt op voorstel van vicepremier en minister van Digitale Agenda en Telecom Alexander De Croo een ontwerp van koninklijk besluit goed dat de gebruiksrechten toekent voor het opzetten en exploiteren van zendinstallaties gelegen in de Belgische exclusieve economische zone in de Noordzee. 
Persbericht

De Croo: ‘Afschaffing van roaming midden juni eindelijk een feit’ (akkoord groothandelstarieven)

Minister van Telecom Alexander De Croo is tevreden dat er een eindelijk een akkoord is bereikt over de groothandelsprijzen. Dat zijn de tarieven die telecomoperatoren elkaar aanrekenen als hun klanten op buitenlandse netwerken roamen. ‘De laatste hinderpaal voor de afschaffing van de Europese roamingtarieven is uit de weg geruimd. Vanaf 15 juni kan je in de hele EU aan hetzelfde tarief bellen en surfen.’
Persbericht

She Decides: lancering crowdfunding, internationale conferentie in Brussel

Vicepremier en minister van Ontwikkelingssamenwerking Alexander De Croo brengt dit voorjaar tijdens een internationale conferentie in Brussel gelijkgezinde landen en organisaties samen die ervoor ijveren dat hulporganisaties in ontwikkelingslanden hun werk rond familieplanning en vrouwenrechten kunnen verderzetten. Eerder deze week schrapte het Witte Huis de financiering van hulporganisaties die vrouwen in ontwikkelingslanden informeren rond gezinsplanning, voorbehoedsmiddelen en veilige…
Nieuws

De Croo steunt Nederlands voorstel voor internationaal abortusfonds

Vicepremier en minister van Ontwikkelingssamenwerking Alexander De Croo steunt het initiatief van de Nederlandse minister voor Ontwikkelingssamenwerking Lilianne Ploumen om een internationaal fonds voor veilige abortus op te richten. Het voorstel is een reactie op het besluit van de Amerikaanse president Trump om geen financiering meer te geven aan organisaties die vrouwen in ontwikkelingslanden helpen bij gezinsplanning en in dat kader ook de mogelijkheid voor veilige abortus aanbieden.
Toespraken

De plaats en het belang van de SDG’s en van gender in de Belgische coöperatie

Tijdens een internationale studiedag van de Adviesraad voor Gender en Ontwikkeling beklemtoonde vicepremier en minister van Ontwikkelingssamenwerking Alexander De Croo het belang van gelijkheid van man-vrouw voor het realiseren van de Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen.

Geen inhoud gevonden voor de geselecteerde criteria.