Beleid

Persbericht

Alexander De Croo brengt samen met VN-goodwillambassadeurs Goedele Liekens en Axelle Red werkbezoek aan Benin en Senegal

Vicepremier en minister van Ontwikkelingssamenwerking Alexander De Croo brengt deze week een vierdaags werkbezoek aan Benin en Senegal. Hij is vergezeld van Goedele Liekens en Axelle Red, allebei actief als goodwillambassadeur van de Verenigde Naties. Het vierdaags werkbezoek kadert in het initiatief She Decides dat focust op het versterken van de rechten van meisjes en vrouwen, in het bijzonder hun seksuele en reproductieve gezondheid en rechten.
Persbericht

België en Gates Foundation investeren in uitroeiing slaapziekte

Vicepremier en minister van Ontwikkelingssamenwerking Alexander De Croo heeft vandaag een plan aangekondigd om slaapziekte tegen 2025 uit de wereld te helpen. De minister deed dat in Genève, waar wereldgezondheidsexperten verzamelen hebben geblazen om te vergaderen over verwaarloosde tropische ziektes. Indien slaapziekte niet wordt aangepakt, bestaat het risico dat meer dan 50 miljoen mensen de ziekte oplopen.
Toespraken

Tussenkomst op Syriëconferentie 'Supporting Syria and the Region' (Brussels, 5 april 2017)

Vicepremier Alexander De Croo deed tijdens de Syriëconferentie 'Supporting Syria and the Region' de Belgische tussenkomst. Naast een pleidooi tegen straffeloosheid voor oorlogsmisdaden, beklemtoonde minister De Croo ook het humanitair engagement van België.
Nieuws

Humanitaire ngo's vragen tussenkomst minister De Croo bij VN-secretaris-generaal Guterres

Vicepremier en minister van Ontwikkelingssamenwerking Alexander De Croo heeft deze middag samengezeten met de humanitaire ngo’s. Ze bespraken de aanpak van de humanitaire crisis in Somalië, Nigeria en Zuid-Soedan, vier landen waar een hongersnood dreigt. De humanitaire organisaties drongen bij minister De Croo ook aan op een tussenkomst bij VN-secretaris-generaal Guterres over de veiligheid van humanitaire hulpverleners en humanitaire toegang tot de noodgebieden.
Persbericht

Alexander De Croo beslist om bijdragen aan ‘Hongersnood 12-12’ te verdubbelen

Vicepremier en minister van Ontwikkelingssamenwerking Alexander De Croo, bevoegd voor humanitaire noodhulp, laat weten dat de federale regering de bijdragen die mensen doen aan de campagne ‘Hongersnood 12-12’ verdubbelt. Minister De Croo plant ook internationale demarches. Hij gaat met de Verenigde Naties bekijken hoe ook de structurele oorzaken beter kunnen worden aangepakt. “We kunnen niet wegkijken als kinderen de hongerdood sterven.”
Persbericht

Gsm-operatoren die registratieregels prepaidkaarten overtreden riskeren verlies vergunning

Vicepremier en minister van Telecom Alexander De Croo reageert scherp op de overtredingen van een aantal kleinere gsm-operatoren bij de registratie van prepaid simkaarten. “Dit is totaal onaanvaardbaar. Gsm-operatoren zijn verantwoordelijk voor de correcte registratie van prepaidkaarten. Wie de regels aan zijn laars lapt, riskeert zware boetes, strafrechtrechtelijke vervolging en zelfs verlies van de vergunning.”
Persbericht

Al 1 miljoen voorafbetaalde simkaarten geregistreerd

Midden februari waren er bij de gsm-operatoren al 1 miljoen prepaid simkaarten geregistreerd. In totaal zijn er zo’n 3,4 miljoen prepaid kaarten in omloop. Mensen met een prepaid kaart hebben nog tot begin juni de tijd om zich bij hun gsm-operator te identificeren. Het identificeren van anonieme simkaarten is één van de maatregelen die de federale regering vorig jaar nam in de nasleep van de aanslagen van 22 maart.
Nieuws

Reactie Alexander De Croo op kritiek 11.11.11 Syriëbeleid Belgische regering

Vicepremier en minister van Ontwikkelingssamenwerking weerlegt de kritiek van 11.11.11 op het Belgische Syriëbeleid. Hij wijst erop dat België net één van de landen is die meer humanitaire hulp levert dan van ons land verwacht wordt.
Persbericht

Aandacht voor humanitaire crisissen tijdens informele Raad Ontwikkelingssamenwerking

Vicepremier en minister van Ontwikkelingssamenwerking Alexander De Croo boog zich vandaag tijdens de Informele Raad Ontwikkelingssamenwerking met zijn Europese collega’s over de humanitaire crises, het finaliseren van de EU Consensus over Ontwikkeling en de voorbereiding van de EU-Afrika Top van november.
Persbericht

Test-Aankoop en Google willen online veiligheid van Belgen verbeteren met Cybersimpel.be

Onderzoek van GfK in opdracht van Google en Test-Aankoop bij 1009 internetgebruikers toont aan dat online veiligheid leeft in ons land: bijna 9 op de 10 surfers staat stil bij zijn online veiligheid. Het pijnpunt is echter het gebrek aan effectieve kennis om hun online veiligheid te verbeteren. Daarom lanceren Test-Aankoop en Google vandaag, op Internationale Dag van Consumentenrechten, de campagne www.cybersimpel.be met concrete tips om zich goed te beveiligen online. 

Geen inhoud gevonden voor de geselecteerde criteria.