Beleid

Persbericht

Gsm-operatoren die registratieregels prepaidkaarten overtreden riskeren verlies vergunning

Vicepremier en minister van Telecom Alexander De Croo reageert scherp op de overtredingen van een aantal kleinere gsm-operatoren bij de registratie van prepaid simkaarten. “Dit is totaal onaanvaardbaar. Gsm-operatoren zijn verantwoordelijk voor de correcte registratie van prepaidkaarten. Wie de regels aan zijn laars lapt, riskeert zware boetes, strafrechtrechtelijke vervolging en zelfs verlies van de vergunning.”
Persbericht

Al 1 miljoen voorafbetaalde simkaarten geregistreerd

Midden februari waren er bij de gsm-operatoren al 1 miljoen prepaid simkaarten geregistreerd. In totaal zijn er zo’n 3,4 miljoen prepaid kaarten in omloop. Mensen met een prepaid kaart hebben nog tot begin juni de tijd om zich bij hun gsm-operator te identificeren. Het identificeren van anonieme simkaarten is één van de maatregelen die de federale regering vorig jaar nam in de nasleep van de aanslagen van 22 maart.
Nieuws

Reactie Alexander De Croo op kritiek 11.11.11 Syriëbeleid Belgische regering

Vicepremier en minister van Ontwikkelingssamenwerking weerlegt de kritiek van 11.11.11 op het Belgische Syriëbeleid. Hij wijst erop dat België net één van de landen is die meer humanitaire hulp levert dan van ons land verwacht wordt.
Persbericht

Aandacht voor humanitaire crisissen tijdens informele Raad Ontwikkelingssamenwerking

Vicepremier en minister van Ontwikkelingssamenwerking Alexander De Croo boog zich vandaag tijdens de Informele Raad Ontwikkelingssamenwerking met zijn Europese collega’s over de humanitaire crises, het finaliseren van de EU Consensus over Ontwikkeling en de voorbereiding van de EU-Afrika Top van november.
Persbericht

Test-Aankoop en Google willen online veiligheid van Belgen verbeteren met Cybersimpel.be

Onderzoek van GfK in opdracht van Google en Test-Aankoop bij 1009 internetgebruikers toont aan dat online veiligheid leeft in ons land: bijna 9 op de 10 surfers staat stil bij zijn online veiligheid. Het pijnpunt is echter het gebrek aan effectieve kennis om hun online veiligheid te verbeteren. Daarom lanceren Test-Aankoop en Google vandaag, op Internationale Dag van Consumentenrechten, de campagne www.cybersimpel.be met concrete tips om zich goed te beveiligen online. 
Persbericht

Nieuwe digitale spelers op de taximarkt in Vlaanderen? ‘Goed dat Vlaamse regering ons volgt’ (De Croo/De Backer)

Federaal minister voor Digitale Agenda Alexander De Croo en staatssecretaris voor Sociale fraudebestrijding Philippe De Backer noemen het een stap vooruit dat Vlaanderen eindelijk werkt aan een taxiwetgeving die nieuwe digitale spelers wil toelaten. "Federaal hebben wij de voorbije jaren drempels weggenomen. Het is goed dat het Vlaams Gewest volgt met een aanpassing van de taxiwetgeving. Nu Brussel nog.” 
Persbericht

Reactie minister van Ontwikkelingssamenwerking Alexander De Croo op VN-cijfers over grootste humanitaire crisis ooit

Ons land heeft de voorbije weken en maanden bijna 60 miljoen euro humanitaire noodhulp toegezegd voor gerichte hulp in onder meer Zuid-Soedan en Jemen, en voor de algemene ondersteuning van het Wereldvoedselprogramma (WFP) en OCHA, het Bureau voor de Coördinatie van Humanitaire Zaken van de VN, die er beiden op het terrein actief zijn.  Dat zegt vicepremier en minister van Ontwikkelingssamenwerking Alexander De Croo, bevoegd voor humanitaire hulp.
Toespraken

Toespraak Internationale Vrouwendag in Europees Parlement

Vicepremier en minister van Ontwikkelingssamenwerking Alexander De Croo hield op Internationale Vrouwendag op uitnodiging van het Europees Parlement een keynote toespraak over het belang van vrouwenrechten in het internationaal ontwikkelingsbeleid. Hij deed dat in aanwezigheid van de laureaten van de Sakharovprijs 2016, uitgereikt door het Europees Parlement om de mensenrechten te promoten.
Fotogalerij

She Decides Conferentie 2 maart 2017

Nieuws

Meer dan veertig landen nemen donderdag deel aan internationale conferentie She Decides in Brussel

Vicepremier en minister van Ontwikkelingssamenwerking Alexander De Croo verwelkomt donderdag tijdens de Brussels International Conference ‘She Decides’ een twintigtal ministeriële delegaties. In totaal hebben meer dan veertig landen zich aangemeld. Ook Europees Commissaris voor Ontwikkeling Neven Mimica, de uitvoerend directeur van het Bevolkingsfonds van de Verenigde Naties (UNFPA) Babatunde Osotimehin, de uitvoerend directeur van UN Women Phumzile Mlambo-Ngcuka, de…

Geen inhoud gevonden voor de geselecteerde criteria.