Beleid

Persbericht

Burgemeesters van heel de wereld komen bijeen op de Globale Conferentie over Steden en Migratie in België

De Globale Conferentie over Steden en Migratie neemt op dit moment plaats in Mechelen, België (16-17 November). Op uitnodiging van de Belgische Federale Overheidsdienst van Buitenlandse Zaken, Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking en de Stad Mechelen, werd de conferentie georganiseerd in samenwerking met enkele institutionele partners; IOM, het Migratie Agentschap van de Verenigde Naties, UN-Habitat en UCLG (United Cities and Local Governments).
Persbericht

België maakt 7 miljoen extra vrij voor Least Developed Countries Fund

Vicepremier en minister van ontwikkelingssamenwerking Alexander De Croo heeft besloten om 7 miljoen euro extra vrij te maken voor het Least Developed Countries Fund. Hij doet dat in de marge van COP23, de VN-klimaatconferentie die momenteel in Bonn loopt. België wil met de extra middelen de meest kwetsbare landen helpen om beter bestand te worden tegen de impact van klimaatverandering.
Persbericht

Alexander De Croo helpt senioren digitale vaardigheden ontdekken

Vicepremier en minister van Digitale Agenda en Telecom Alexander De Croo bracht vandaag een bezoek aan Digibridge, een organisatie die jongeren inzet om senioren digitaal vaardiger te maken. Digibridge ontvangt steun van het Digital Belgium Skills Fund dat minister De Croo eerder dit jaar lanceerde samen met de Koning Boudewijnstichting.
Persbericht

Digitale interacties tussen federale overheid en burger in drie jaar tijd verdubbeld

Het aantal digitale interacties tussen burgers en de overheid is sinds het begin van deze legislatuur meer dan verdubbeld. Dat blijkt uit het nieuwe Digitaal Transformatie Dashboard dat minister van Digitale Agenda Alexander De Croo lanceert. Onder meer het gebruik van MyBelgium (+240%), Police-On-Web (+173%) en eBirth (+158%) scheren hoge toppen. Op jaarbasis betekent de digitalisering van de overheid een besparing van minstens 32 miljoen euro.
Persbericht

Elke burger en elk bedrijf krijgt in het voorjaar één digitale brievenbus of eBox

Alle overheden en alle bedrijven en organisaties zullen documenten naar burgers en bedrijven kunnen versturen via een digitale brievenbus. Dat staat in de beleidsnota Digitale Agenda van minister van Digitale Agenda Alexander De Croo die binnenkort in het parlement wordt besproken.
In de pers

Sleutel duurzame ontwikkeling ligt bij radicale innovatie en digitalisering

Radicale technologische innovatie komt niet alleen van de Googles en Tesla's van deze wereld, maar ook en misschien zelfs vooral van lokale ondernemers en creatief talent. Dat zullen we nodig hebben om duurzame ontwikkeling of de strijd tegen de opwarming vooruit te helpen.
Nieuws

Ook onbelast bijverdienen via deelplatformen

Mensen die diensten leveren via een app of een digitaal platform in de deeleconomie zullen dat vanaf begin volgend jaar volledig onbelast kunnen doen tot een bedrag van 500 euro per maand. De nieuwe regeling voor het onbelast bijverdienen zal naast het verenigingswerk en diensten van burger-tot-burger immers ook gelden voor de deeleconomie.
Toespraken

Toespraak van minister Alexander De Croo voor de Cyber Security Conference 2017 van de NAVO/NIAS2017

Toespraak van minister Alexander De Croo voor de Cyber Security Conference 2017 van de NAVO/NIAS2017
Persbericht

Lucernacollege uit Antwerpen wint de #SociaalsteSchool 2017

Vandaag ontvangt het Lucernacollege te Antwerpen de prijs van de #SociaalsteSchool Secundair 2017. De wedstrijd promoot inclusief onderwijs waarbij sociale digitale verantwoordelijkheid wordt ingebed in de cultuur van de school. Initiatiefnemer van het project is VZW sCooledu, die daarvoor de steun geniet van het Digital Belgium Skills Fund. Dit fonds heeft als doel maatschappelijk kwetsbare kinderen, jongeren en (jong)volwassenen digitale vaardigheden bij te brengen.
Nieuws

Alexander De Croo helpt leerlingen robots bouwen tijdens de Europese Code Week

Kinderen warm maken om wetenschappen en techniek te studeren. Dat is het opzet van WeGoSTEM. Vicepremier en minister van Digitale Agenda en Telecom Alexander De Croo gaf vandaag met WeGoSTEM coding les aan 11- en 12-jarigen in basisschool Dolfijn in Gavere. WeGoSTEM is het grootste STEM-initiatief in de Benelux waarbij 5.000 kinderen in de lagere school een robot bouwen in hun klas. Het krijgt steun van het Digital Belgium Skills Fund.

Geen inhoud gevonden voor de geselecteerde criteria.