Nieuws

Persbericht

Start consultatie over nieuwe veiling mobiele frequenties

Vandaag lanceert vicepremier en minister van Telecom Alexander De Croo op de website van telecomregulator BIPT een consultatie over de koninklijke besluiten die de vergunningen regelt van de mobiele operatoren. De nieuwe veiling van frequenties moet innovatie stimuleren, de ontwikkeling van 5G ondersteunen en de mobiele dekking verbeteren. De originele 2G/3G licenties van de mobiele operatoren (in de 900MHz, 1800MHz en 2100MHz band) lopen af in maart 2021. 
Persbericht

Alexander De Croo bepleit betere humanitaire financiering tijdens Raad Ontwikkelingssamenwerking

Vicepremier en minister van Ontwikkelingssamenwerking Alexander De Croo heeft vandaag op de Raad Ontwikkelingssamenwerking een pleidooi gehouden voor een betere humanitaire financiering. De Raad ging ook in gesprek met Amina Mohammed, vice-secretaris-generaal van de Verenigde Naties over de hervorming van het VN-systeem en de Agenda 2030 voor Duurzame Ontwikkeling. Voorafgaand aan de Raad had minister De Croo een onderhoud met Sven Mikser, minister van Buitenlandse Zaken van Estland,…
Nieuws

België en Global Partnership for Education bouwen samen aan gendergelijk onderwijs

Vicepremier en minister van Ontwikkelingssamenwerking Alexander De Croo heeft vandaag Julia Gillard ontvangen, voormalig Eerste Minister van Australië en huidig voorzitster van het Global Partnership for Education (GPE). België maakt de volgende vier jaar 26 miljoen euro vrij voor het GPE, een multilateraal mechanisme dat inzet op toegang tot basis- en secundair onderwijs.
Nieuws

Hongersnood 12-12: federale regering verdubbelt bedrag tot 19,04 miljoen

De actie Hongersnood 12-12 heeft de voorbije maanden 9,52 miljoen euro opgehaald. De federale regering verdubbelt dat bedrag vandaag tot 19,04 miljoen euro. Dat maakt vicepremier en minister van Ontwikkelingssamenwerking Alexander De Croo bekend.
Nieuws

Minister De Croo wil lagere transferkosten voor geldstromen naar ontwikkelingslanden

De transferkosten voor het overmaken van geld naar ontwikkelingslanden moeten lager. Dat zegt vicepremier en minister van Ontwikkelingssamenwerking Alexander De Croo in reactie op het onderzoek van 11.11.11 en HIVA naar het Belgische geldtransferlandschap naar ontwikkelingslanden. Daaruit blijkt dat de gemiddelde transferprijs van remittances vanuit België rond de 8% schommelt.
Nieuws

Groen licht voor extra inspanningen cyberveiligheid

Vicepremier en minister van Digitale Agenda en Telecom is tevreden dat de thematische ministerraad Veiligheid en Justitie groen licht heeft gegeven voor een hele reeks concrete maatregelen om de cyberveiligheid in ons land te versterken. Er komt onder meer een callcenter dat 24/7 bereikbaar is voor bedrijven, een early warning systeem voor cyberdreiging en een webtool voor de analyse van cyberrisico’s.
Persbericht

Reactie Minister De Croo op drie ebola-gevallen in DRC

Vicepremier en minister van Ontwikkelingssamenwerking Alexander De Croo drukt zijn bekommernis uit over de drie recente ebola-gevallen in de provincie Bas-Uélé, een afgelegen gebied in het noordoosten van de Democratische Republiek Congo. Ons land volgt de toestand van zeer nabij.
Persbericht

1,6 miljoen gebruikers prepaid simkaart hebben nog één maand om zich te registreren

Sinds december vorig jaar hebben al 2 miljoen gebruikers van prepaidkaarten zich bij hun mobiele operator geregistreerd. Zowat 1,6 miljoen simkaarten zijn nog niet geregistreerd. Er rest nog één maand voor registratie, anders wordt de simkaart gedeactiveerd. Om mensen tijdens deze laatste maand extra te sensibiliseren, hebben telecomregulator BIPT en de mobiele operatoren vandaag samen met minister van Telecommunicatie Alexander De Croo de website http://www.identificatie-prepaidkaarten.be…
Nieuws

Alexander De Croo tevreden met steun federale meerderheidspartijen voor wapenembargo Saoedi-Arabië

Vicepremier en minister van Ontwikkelingssamenwerking Alexander De Croo is tevreden dat de federale meerderheidspartijen bereid zijn een wapenembargo in te stellen voor Saoedi-Arabië.
Persbericht

Maak van landbouwers in het Zuiden ondernemers: Nieuwe strategienota Landbouw & Voedselzekerheid voorgesteld

Weg van weinig productieve overlevingslandbouw naar duurzame ondernemingslandbouw. Dat is de kern van ‘Van overleven tot ondernemen’, de nieuwe strategienota Landbouw en Voedselzekerheid die vicepremier en minister van Ontwikkelingssamenwerking Alexander De Croo vandaag voorstelt. In de nieuwe strategienota gaat ook veel aandacht naar de versterking van de rol van de vrouw en de duurzaamheid van landbouw. 

Geen inhoud gevonden voor de geselecteerde criteria.