Nieuws

Nieuws

België trekt 26 miljoen euro uit voor humanitaire hulp Syrische regio

België zal dit jaar 26 miljoen euro uittrekken voor humanitaire hulp aan Syrië en zijn buurlanden. Het geld moet dienen om oorlogsvluchtelingen in de regio op te vangen. Dat heeft vicepremier en minister van Ontwikkelingssamenwerking Alexander De Croo aangekondigd bij de start van de internationale Syriëconferentie Supporting Syria and the Region die vandaag en morgen in Brussel loopt.
Nieuws

Akkoord voor meer Belgen bij de Wereldbank

Er kunnen meer Belgen aan de slag bij de Wereldbank, de grootste instelling voor ontwikkelingssamenwerking in de wereld. Vicepremier Alexander De Croo tekende zaterdag in Washington een akkoord met de instelling. Bedoeling is om Belgisch jong talent te laten instromen in de bank, die wellicht een kapitaalverhoging krijgt en daardoor nog aan belang zal winnen.
Nieuws

België investeert in blockchaintechnologie voor cashdistributie vluchtelingenkampen

België gaat samen met het Wereldvoedselprogramma blockchaintechnologie inzetten voor cashdistributie in vluchtelingenkampen. Dat maakte vicepremier en minister van Ontwikkelingssamenwerking en Digitale Agenda Alexander De Croo vandaag bekend tijdens een werkbezoek aan de Verenigde Naties in New York. In totaal investeert België dit jaar twintig miljoen euro in innovatie om de humanitaire hulpverlening te verbeteren.
Nieuws

Alexander De Croo vraagt bij Wereldbank meer aandacht voor financiële inclusie van vrouwen

Vicepremier en minister van Ontwikkelingssamenwerking Alexander De Croo heeft bij de Wereldbank meer aandacht gevraagd voor de toegang van vrouwen tot het financieel systeem. Hij deed dat tijdens een debat met onder meer Wereldbankvoorzitter Jim Kim en de Nederlandse Koningin Maxima. Minister De Croo neemt tot zondag deel aan de jaarlijkse Lentevergadering van de Wereldbank in Washington DC.
Toespraken

Toespraak humanitaire donorconferentie DRC (Genève)

Statement van vicepremier Alexander De Croo op de 'Humanitarian Donor Conference on the Democratic Republic of the Congo' (Genève, 13 april 2018)
Nieuws

België trekt humanitair budget voor DRC op tot 25 miljoen

België trekt dit jaar 25 jaar miljoen euro uit voor humanitaire hulp aan de Democratische Republiek Congo (DRC). Dat heeft vicepremier en minister van Ontwikkelingssamenwerking Alexander De Croo vandaag bekendgemaakt in Genève. Daar vindt vandaag een humanitaire donorconferentie plaats voor de DRC. De voorbije twee jaar trok de humanitaire crisis er sterk aan.
Persbericht

Overheidswebsites en mobiele apps toegankelijker voor mensen met beperking

Overheidswebsites en mobiele apps toegankelijker voor mensen met beperking
Alle overheidswebsites zullen vanaf september 2020 toegankelijk moeten zijn voor mensen met een visuele of auditieve beperking. Voor mobiele apps ligt de deadline een jaar later. Dat heeft de ministerraad vandaag beslist op voorstel van minister van Digitale Agenda Alexander De Croo. Met deze beslissing zet ons land de Europese Richtlijn voor de toegankelijkheid van websites en apps van overheidsinstanties om in nationale wetgeving.
Nieuws

Strikte regels op til voor betaalde sms-diensten

Strikte regels op til voor betaalde sms-diensten
Er komen strikte regels voor telecomoperatoren over betaalde sms-diensten via derden (premium sms-diensten en M-commercediensten). Vorig jaar werden met de operatoren een reeks richtlijnen overeengekomen. Maar aangezien er klachten blijven komen, is het duidelijk dat zelfregulering van de sector niet volstaat. De regels zullen wettelijk verankerd worden.
Nieuws

Voortaan volstaat e-mail als bewijs aankoop huis

Een e-mail zal voortaan voldoende bewijs leveren voor de aankoop van een huis. Vicepremier en minister van Digitale Agenda Alexander De Croo heeft daarvoor een wetsaanpassing klaar die deze week wordt goedgekeurd door de ministerraad. Vorig jaar nog oordeelde het Antwerpse Hof van Beroep dat een akkoord over de prijs van een huis per e-mail geen enkele juridische waarde heeft. “De wetgeving moet zich aanpassen aan het digitale tijdperk,” stelt Alexander De Croo.
Nieuws

Blockchain moet administratieve overlast ngo's aanpakken

Minister De Croo op bezoek bij een onderwijsproject van Via Don Bosco in Bamako (Mali), juni 2016
De complexe en veelbesproken blockchain-technologie kan binnenkort worden ingezet om de administratieve overlast van ngo's te beperken. Er wordt momenteel een eerste project opgezet bij Via Don Bosco. Dat is donderdag bekendgemaakt in de marge van het bezoek van minister Alexander De Croo aan de Keniaanse hoofdstad Nairobi.

Geen inhoud gevonden voor de geselecteerde criteria.