Nieuws

Nieuws

Al ruim 100.000 keer ingelogd met Itsme® op overheidstoepassingen

Sinds midden januari hebben al ruim 100.000 mensen zich met hun smartphone geïdentificeerd op overheidswebsites als MyPension en Tax-on-Web. Met de smartphone app Itsme® kan je jezelf sinds een maand identificeren voor online toegang tot overheidstoepassingen. “Het gebruik van de smartphone om je online te identificeren zal de volgende maanden enkel maar verder de hoogte inschieten,” zegt vicepremier en minister van Digitale Agenda Alexander De Croo.
Nieuws

Koningin Mathilde en vicepremier De Croo bezoeken Ghana in kader van Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen

Koningin Mathilde en vicepremier en minister van Ontwikkelingssamenwerking Alexander De Croo brengen vanaf vandaag een driedaags werkbezoek aan Ghana. De focus van het bezoek ligt volledig op de Sustainable Development Goals (SDG’s). De SDG’s zijn de zeventien doelstellingen om tegen 2030 de extreme armoede te bannen en onze planeet te beschermen.
Nieuws

België opent 4 nieuwe ambassades in Afrika: Benin, Guinee, Mali en Niger

Vicepremier en minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders en vicepremier en minister van Ontwikkelingssamenwerking  Alexander De Croo laten weten dat België in Afrika 4 nieuwe ambassades opent. De bestaande diplomatieke bureaus in Cotonou (Benin), Conakry (Guinee), Bamako (Mali) en Niamey (Niger) worden vanaf vandaag tot ambassade opgewaardeerd. Ons land toont daarmee welk belang het hecht aan de relaties met die landen en aan de situatie in de regio.
Nieuws

Nieuwe visuele identiteit Belgische Ontwikkelingssamenwerking sluitstuk van intensief hervormingsproces

De Belgische Ontwikkelingssamenwerking gaat zich voortaan op het terrein tonen met een nieuw logo, een nieuwe visuele identiteit en een nieuwe slagzin: ‘België, partner in ontwikkeling.’ Vicepremier en minister van Ontwikkelingssamenwerking Alexander De Croo mocht vandaag de nieuwe visuele identiteit onthullen tijdens de jaarlijkse nieuwjaarsreceptie van de Belgische Ontwikkelingssamenwerking, in het bijzijn van zo’n 450 medewerkers en partners van de Belgische…
Nieuws

Eén jaar She Decides: teller op 450 miljoen euro voor seksuele en reproductieve rechten en gezondheid

Na precies één jaar She Decides staat de teller op 450 miljoen euro aan extra middelen voor de seksuele en reproductieve rechten en gezondheid van meisjes en vrouwen. Vicepremier en minister van Ontwikkelingssamenwerking Alexander De Croo is tevreden, maar waarschuwt: “De strijd is nog niet gestreden. Nog teveel meisjes en vrouwen hebben niet de vrijheid om zelf te beslissen wanneer, met wie en hoeveel kinderen ze willen.”
Nieuws

Reactie op mededeling van DRC over relaties met België

De Belgische regering heeft kennis genomen van de aankondiging van de Congolese overheid dat ze maatregelen neemt tegen het Belgische ontwikkelingsagentschap Enabel en tegen het Schengen Huis in de hoofdstad Kinshasa.
Nieuws

België voert investeringen in humanitaire innovatie op

Vicepremier en minister voor ontwikkelingssamenwerking Alexander De Croo maakt vandaag op het Wereld Economisch Forum in Davos bekend dat België zich aansluit bij het Global Humanitarian Lab (GHL). Het Global Humanitarian Lab streeft ernaar om innovatieve oplossingen op humanitair vlak te bevorderen, om zo meer levens te redden.
Nieuws

Onderhoud met President Abbas over toekomst Belgisch-Palestijnse samenwerking

Vicepremier en minister van Ontwikkelingssamenwerking Alexander De Croo heeft vandaag in Brussel een onderhoud gehad met Mahmoud Abbas, President van de Palestijnse Autoriteit.
Nieuws

De Croo en Bellot investeren vier miljoen euro in mobiliteit en open data

Minister van Digitale Agenda Alexander De Croo en minister van Mobiliteit François Bellot gaan vier miljoen euro investeren in een Smart Mobility Call om projecten te ondersteunen die inzetten op mobiliteit en open data. Dat hebben ze bekendgemaakt op het European Automotive Forum dat FEBIAC vandaag in de marge van het autosalon organiseerde over stedelijke mobiliteit.
Nieuws

België kent meerjarige steun toe aan UNRWA, het VN-agentschap voor Palestijnse Vluchtelingen

Als antwoord op de oproep van UNRWA commissaris-generaal heeft  vicepremier en minister van Ontwikkelingssamenwerking Alexander De Croo besloten om de komende 3 jaren 19 miljoen EURO toe te kennen aan UNRWA, het VN-Agentschap dat instaat voor humanitaire hulp aan de Palestijnse vluchtelingen. 

Geen inhoud gevonden voor de geselecteerde criteria.