Nieuws

Persbericht

Alexander De Croo brengt samen met VN-goodwillambassadeurs Goedele Liekens en Axelle Red werkbezoek aan Benin en Senegal

Vicepremier en minister van Ontwikkelingssamenwerking Alexander De Croo brengt deze week een vierdaags werkbezoek aan Benin en Senegal. Hij is vergezeld van Goedele Liekens en Axelle Red, allebei actief als goodwillambassadeur van de Verenigde Naties. Het vierdaags werkbezoek kadert in het initiatief She Decides dat focust op het versterken van de rechten van meisjes en vrouwen, in het bijzonder hun seksuele en reproductieve gezondheid en rechten.
Persbericht

België en Gates Foundation investeren in uitroeiing slaapziekte

Vicepremier en minister van Ontwikkelingssamenwerking Alexander De Croo heeft vandaag een plan aangekondigd om slaapziekte tegen 2025 uit de wereld te helpen. De minister deed dat in Genève, waar wereldgezondheidsexperten verzamelen hebben geblazen om te vergaderen over verwaarloosde tropische ziektes. Indien slaapziekte niet wordt aangepakt, bestaat het risico dat meer dan 50 miljoen mensen de ziekte oplopen.
Persbericht

Alexander De Croo beslist om bijdragen aan ‘Hongersnood 12-12’ te verdubbelen

Vicepremier en minister van Ontwikkelingssamenwerking Alexander De Croo, bevoegd voor humanitaire noodhulp, laat weten dat de federale regering de bijdragen die mensen doen aan de campagne ‘Hongersnood 12-12’ verdubbelt. Minister De Croo plant ook internationale demarches. Hij gaat met de Verenigde Naties bekijken hoe ook de structurele oorzaken beter kunnen worden aangepakt. “We kunnen niet wegkijken als kinderen de hongerdood sterven.”
Persbericht

Reactie minister De Croo op verlenging gebruiksrechten Broadband Belgium

Vicepremier en minister van Digitale Agenda, Telecom en Post Alexander De Croo reageert positief op de vijfjarige verlenging van de gebruiksrechten van Broadband Belgium door telecomregulator BIPT. “Door deze verlenging kan België een voortrekkersrol spelen bij de uitrol van 5G. Een nieuwe speler op de businessmarkt betekent ook meer concurrentie en dat is nodig.”
Persbericht

Gsm-operatoren die registratieregels prepaidkaarten overtreden riskeren verlies vergunning

Vicepremier en minister van Telecom Alexander De Croo reageert scherp op de overtredingen van een aantal kleinere gsm-operatoren bij de registratie van prepaid simkaarten. “Dit is totaal onaanvaardbaar. Gsm-operatoren zijn verantwoordelijk voor de correcte registratie van prepaidkaarten. Wie de regels aan zijn laars lapt, riskeert zware boetes, strafrechtrechtelijke vervolging en zelfs verlies van de vergunning.”
Persbericht

Al 1 miljoen voorafbetaalde simkaarten geregistreerd

Midden februari waren er bij de gsm-operatoren al 1 miljoen prepaid simkaarten geregistreerd. In totaal zijn er zo’n 3,4 miljoen prepaid kaarten in omloop. Mensen met een prepaid kaart hebben nog tot begin juni de tijd om zich bij hun gsm-operator te identificeren. Het identificeren van anonieme simkaarten is één van de maatregelen die de federale regering vorig jaar nam in de nasleep van de aanslagen van 22 maart.
Persbericht

Aandacht voor humanitaire crisissen tijdens informele Raad Ontwikkelingssamenwerking

Vicepremier en minister van Ontwikkelingssamenwerking Alexander De Croo boog zich vandaag tijdens de Informele Raad Ontwikkelingssamenwerking met zijn Europese collega’s over de humanitaire crises, het finaliseren van de EU Consensus over Ontwikkeling en de voorbereiding van de EU-Afrika Top van november.
Persbericht

Test-Aankoop en Google willen online veiligheid van Belgen verbeteren met Cybersimpel.be

Onderzoek van GfK in opdracht van Google en Test-Aankoop bij 1009 internetgebruikers toont aan dat online veiligheid leeft in ons land: bijna 9 op de 10 surfers staat stil bij zijn online veiligheid. Het pijnpunt is echter het gebrek aan effectieve kennis om hun online veiligheid te verbeteren. Daarom lanceren Test-Aankoop en Google vandaag, op Internationale Dag van Consumentenrechten, de campagne www.cybersimpel.be met concrete tips om zich goed te beveiligen online. 
Persbericht

Nieuwe digitale spelers op de taximarkt in Vlaanderen? ‘Goed dat Vlaamse regering ons volgt’ (De Croo/De Backer)

Federaal minister voor Digitale Agenda Alexander De Croo en staatssecretaris voor Sociale fraudebestrijding Philippe De Backer noemen het een stap vooruit dat Vlaanderen eindelijk werkt aan een taxiwetgeving die nieuwe digitale spelers wil toelaten. "Federaal hebben wij de voorbije jaren drempels weggenomen. Het is goed dat het Vlaams Gewest volgt met een aanpassing van de taxiwetgeving. Nu Brussel nog.” 
Persbericht

Reactie minister van Ontwikkelingssamenwerking Alexander De Croo op VN-cijfers over grootste humanitaire crisis ooit

Ons land heeft de voorbije weken en maanden bijna 60 miljoen euro humanitaire noodhulp toegezegd voor gerichte hulp in onder meer Zuid-Soedan en Jemen, en voor de algemene ondersteuning van het Wereldvoedselprogramma (WFP) en OCHA, het Bureau voor de Coördinatie van Humanitaire Zaken van de VN, die er beiden op het terrein actief zijn.  Dat zegt vicepremier en minister van Ontwikkelingssamenwerking Alexander De Croo, bevoegd voor humanitaire hulp.

Geen inhoud gevonden voor de geselecteerde criteria.