Nieuws

Persbericht

Gsm-operatoren die registratieregels prepaidkaarten overtreden riskeren verlies vergunning

Vicepremier en minister van Telecom Alexander De Croo reageert scherp op de overtredingen van een aantal kleinere gsm-operatoren bij de registratie van prepaid simkaarten. “Dit is totaal onaanvaardbaar. Gsm-operatoren zijn verantwoordelijk voor de correcte registratie van prepaidkaarten. Wie de regels aan zijn laars lapt, riskeert zware boetes, strafrechtrechtelijke vervolging en zelfs verlies van de vergunning.”
Persbericht

Al 1 miljoen voorafbetaalde simkaarten geregistreerd

Midden februari waren er bij de gsm-operatoren al 1 miljoen prepaid simkaarten geregistreerd. In totaal zijn er zo’n 3,4 miljoen prepaid kaarten in omloop. Mensen met een prepaid kaart hebben nog tot begin juni de tijd om zich bij hun gsm-operator te identificeren. Het identificeren van anonieme simkaarten is één van de maatregelen die de federale regering vorig jaar nam in de nasleep van de aanslagen van 22 maart.
Persbericht

Aandacht voor humanitaire crisissen tijdens informele Raad Ontwikkelingssamenwerking

Vicepremier en minister van Ontwikkelingssamenwerking Alexander De Croo boog zich vandaag tijdens de Informele Raad Ontwikkelingssamenwerking met zijn Europese collega’s over de humanitaire crises, het finaliseren van de EU Consensus over Ontwikkeling en de voorbereiding van de EU-Afrika Top van november.
Persbericht

Test-Aankoop en Google willen online veiligheid van Belgen verbeteren met Cybersimpel.be

Onderzoek van GfK in opdracht van Google en Test-Aankoop bij 1009 internetgebruikers toont aan dat online veiligheid leeft in ons land: bijna 9 op de 10 surfers staat stil bij zijn online veiligheid. Het pijnpunt is echter het gebrek aan effectieve kennis om hun online veiligheid te verbeteren. Daarom lanceren Test-Aankoop en Google vandaag, op Internationale Dag van Consumentenrechten, de campagne www.cybersimpel.be met concrete tips om zich goed te beveiligen online. 
Persbericht

Nieuwe digitale spelers op de taximarkt in Vlaanderen? ‘Goed dat Vlaamse regering ons volgt’ (De Croo/De Backer)

Federaal minister voor Digitale Agenda Alexander De Croo en staatssecretaris voor Sociale fraudebestrijding Philippe De Backer noemen het een stap vooruit dat Vlaanderen eindelijk werkt aan een taxiwetgeving die nieuwe digitale spelers wil toelaten. "Federaal hebben wij de voorbije jaren drempels weggenomen. Het is goed dat het Vlaams Gewest volgt met een aanpassing van de taxiwetgeving. Nu Brussel nog.” 
Persbericht

Reactie minister van Ontwikkelingssamenwerking Alexander De Croo op VN-cijfers over grootste humanitaire crisis ooit

Ons land heeft de voorbije weken en maanden bijna 60 miljoen euro humanitaire noodhulp toegezegd voor gerichte hulp in onder meer Zuid-Soedan en Jemen, en voor de algemene ondersteuning van het Wereldvoedselprogramma (WFP) en OCHA, het Bureau voor de Coördinatie van Humanitaire Zaken van de VN, die er beiden op het terrein actief zijn.  Dat zegt vicepremier en minister van Ontwikkelingssamenwerking Alexander De Croo, bevoegd voor humanitaire hulp.
Persbericht

Universiteit Antwerpen en Belgisch ontwikkelingsagentschap sluiten samenwerkingsakkoord over mensenrechten

Het Belgisch ontwikkelingsagentschap en de Universiteit Antwerpen sluiten een samenwerkingsakkoord om de mensenrechten nog beter in de Belgische ontwikkelingsprojecten te verankeren. Vicepremier en minister van Ontwikkelingssamenwerking Alexander De Croo is bijzonder tevreden met de samenwerking. “Zonder respect voor de mensenrechten is duurzame inclusieve economische groei niet mogelijk.”
Persbericht

België zegt 10 miljoen euro toe aan Global Fundraising Initiative ‘She Decides’ en organiseert op 2 maart internationale conferentie in Brussel

België organiseert op donderdag 2 maart in Brussel de internationale conferentie ‘She Decides’. Vicepremier en minister van Ontwikkelingssamenwerking Alexander De Croo zal de internationale conferentie voorzitten. Nederland, Zweden en Denemarken zijn co-organisator. Minister De Croo zegt namens België ook 10 miljoen euro toe aan het Global Fundraising Initiative ‘She Decides’ dat inzet op rechten van meisjes en vrouwen, en in het bijzonder op hun seksuele en…
Persbericht

Vicepremier Alexander De Croo opent Antwerp Port Days in Mumbai

Vicepremier Alexander De Croo heeft vandaag in de haven van Mumbai de Antwerp Port Days geopend. Tijdens zijn keynote speech benadrukt hij het belang van internationale handel en samenwerking. Eerder vandaag bracht hij ook een bezoek aan het nieuwe trainingscentrum, een gezamenlijk initiatief van de Haven van Antwerpen en de Haven van Mumbai.
Persbericht

WFP en België slaan handen in elkaar om drones in te zetten in humanitaire noodsituaties

Het Wereldvoedselprogramma van de Verenigde Naties (WFP) is samen met de Belgische overheid een onderzoek gestart naar het gebruik van onbemande luchtvaartuigen, beter bekend als drones, in noodsituaties.

Geen inhoud gevonden voor de geselecteerde criteria.