Nieuws

Persbericht

Burgemeesters van heel de wereld komen bijeen op de Globale Conferentie over Steden en Migratie in België

De Globale Conferentie over Steden en Migratie neemt op dit moment plaats in Mechelen, België (16-17 November). Op uitnodiging van de Belgische Federale Overheidsdienst van Buitenlandse Zaken, Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking en de Stad Mechelen, werd de conferentie georganiseerd in samenwerking met enkele institutionele partners; IOM, het Migratie Agentschap van de Verenigde Naties, UN-Habitat en UCLG (United Cities and Local Governments).
Persbericht

België maakt 7 miljoen extra vrij voor Least Developed Countries Fund

Vicepremier en minister van ontwikkelingssamenwerking Alexander De Croo heeft besloten om 7 miljoen euro extra vrij te maken voor het Least Developed Countries Fund. Hij doet dat in de marge van COP23, de VN-klimaatconferentie die momenteel in Bonn loopt. België wil met de extra middelen de meest kwetsbare landen helpen om beter bestand te worden tegen de impact van klimaatverandering.
Persbericht

Alexander De Croo helpt senioren digitale vaardigheden ontdekken

Vicepremier en minister van Digitale Agenda en Telecom Alexander De Croo bracht vandaag een bezoek aan Digibridge, een organisatie die jongeren inzet om senioren digitaal vaardiger te maken. Digibridge ontvangt steun van het Digital Belgium Skills Fund dat minister De Croo eerder dit jaar lanceerde samen met de Koning Boudewijnstichting.
Persbericht

Digitale interacties tussen federale overheid en burger in drie jaar tijd verdubbeld

Het aantal digitale interacties tussen burgers en de overheid is sinds het begin van deze legislatuur meer dan verdubbeld. Dat blijkt uit het nieuwe Digitaal Transformatie Dashboard dat minister van Digitale Agenda Alexander De Croo lanceert. Onder meer het gebruik van MyBelgium (+240%), Police-On-Web (+173%) en eBirth (+158%) scheren hoge toppen. Op jaarbasis betekent de digitalisering van de overheid een besparing van minstens 32 miljoen euro.
Persbericht

Elke burger en elk bedrijf krijgt in het voorjaar één digitale brievenbus of eBox

Alle overheden en alle bedrijven en organisaties zullen documenten naar burgers en bedrijven kunnen versturen via een digitale brievenbus. Dat staat in de beleidsnota Digitale Agenda van minister van Digitale Agenda Alexander De Croo die binnenkort in het parlement wordt besproken.
Persbericht

Lucernacollege uit Antwerpen wint de #SociaalsteSchool 2017

Vandaag ontvangt het Lucernacollege te Antwerpen de prijs van de #SociaalsteSchool Secundair 2017. De wedstrijd promoot inclusief onderwijs waarbij sociale digitale verantwoordelijkheid wordt ingebed in de cultuur van de school. Initiatiefnemer van het project is VZW sCooledu, die daarvoor de steun geniet van het Digital Belgium Skills Fund. Dit fonds heeft als doel maatschappelijk kwetsbare kinderen, jongeren en (jong)volwassenen digitale vaardigheden bij te brengen.
Persbericht

BeCentral opent deuren in Brussel Centraal

BeCentral, de nieuwe digitale transformatiecampus boven Brussel Centraal, heeft vandaag officieel de deuren geopend. Amper acht maanden na de aankondiging nemen alvast meer dan 25 initiatieven hun intrek in BeCentral. Ze zetten allemaal in op het versterken van digitale vaardigheden en het promoten van digitaal ondernemerschap. Koning Filip was aanwezig bij de officiële opening.
Persbericht

België goed op weg om Land van de Fair Trade te worden

Fair trade zit in de lift. Vorig jaar gaf de Belg gemiddeld 14,30 euro uit aan fairtradeproducten. Voor het vierde jaar op rij een mooie stijging. Ook op politiek vlak krijgt fair trade en de campagne ‘Maak van België het Land van de Fair Trade tegen 2020’ een duwtje in de rug. Deze ochtend gaf vicepremier en minister van Ontwikkelingssamenwerking Alexander De Croo in Aalst de aftrap van de zestiende Week van de Fair Trade met een bezoek aan JBC dat inzet op eerlijkere kleding.
Persbericht

Vicepremier De Croo bespreekt situatie in DRC met Congolese bisschoppenconferentie

Vicepremier en minister van Ontwikkelingssamenwerking Alexander De Croo heeft vandaag een onderhoud gehad met vertegenwoordigers van de Congolese bisschoppenconferentie (CENCO), waaronder Mgr. Marcel Utembi, aartsbisschop van Kisangani en voorzitter van de CENCO.
Persbericht

She Decides: Alexander De Croo en Beninese First Lady zitten samen over vrouwenrechten

Vicepremier en minister van Ontwikkelingssamenwerking De Croo heeft vandaag de Beninese First Lady Claudine Tallon ontvangen. Mevrouw Tallon brengt deze week een werkbezoek aan ons land in het kader van haar stichting Fondation Claudine Tallon die inzet op het verbeteren van de vrouwen- en kinderrechten in Benin. Vorige week nog organiseerden België, Benin en Senegal bij de VN in New York een high-level event rond het gebruik van digitale data voor een betere toegang tot familieplanning.

Geen inhoud gevonden voor de geselecteerde criteria.