Nieuws

Persbericht

Vicepremier Alexander De Croo stelt vandaag eerste evaluatierapport Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen voor bij de Verenigde Naties

Vicepremier Alexander De Croo stelt vandaag tijdens een High Level Political Forum van de Verenigde Naties in New York een evaluatierapport voor over de inspanningen die ons land doet om de Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen te verwezenlijken. Die zeventien doelstellingen willen tegen 2030 wereldwijd extreme armoede bannen en onze planeet beschermen. 
Persbericht

Alexander De Croo roept mannelijke collega’s wereldwijd op tot meer feminisme

Vicepremier en minister van Ontwikkelingssamenwerking Alexander De Croo neemt vandaag deel aan de London Summit on Family Planning. Tijdens zijn toespraak deed hij een opmerkelijke oproep tot meer feminisme bij zijn mannelijke collega’s wereldwijd. Minister De Croo kondigde ook extra bijdragen aan voor het beschermen van meisjes en vrouwen in humanitaire crisissituaties. België zet ook in op digitale technologie om toegang tot gezinsplanning in lage inkomenslanden beter in kaart te…
Persbericht

Kamer keurt nieuw wettelijk kader voor digitaal aanmelden overheidstoepassingen goed

De Kamer stemt vandaag een wetsontwerp van vicepremier en minister van Digitale Agenda en Telecom Alexander De Croo over de elektronische identificatie. Dit moet toelaten dat burgers zich in de toekomst veel vlotter online kunnen identificeren in hun contacten met de overheid, bijvoorbeeld via hun smartphone. Het nieuwe wettelijk kader regelt ook het inloggen door Belgische burgers op overheidswebsites van andere Europese landen.
Persbericht

Alexander De Croo promoot vrouwenrechten op Global Citizen Festival in Hamburg

Vicepremier en minister van Ontwikkelingssamenwerking Alexander De Croo is vandaag in Hamburg één van de eregasten op het Global Citizen Festival. Het muziekevent in de marge van de G20 wil mobiliseren voor meer aandacht voor ontwikkelingsthema’s zoals vrouwenrechten en het recht op onderwijs. Minister De Croo werd door de organisatoren uitgenodigd omwille van zijn engagement voor vrouwenrechten.
Persbericht

Eerst grootschalige test SMS-Alert op Rock Werchter

Vandaag vond op Rock Werchter de eerste grootschalige test plaats van SMS-Alert Werchter. Minister van Digitale Agenda Alexander De Croo en minister van Binnenlandse Zaken Jan Jambon waren daarbij aanwezig. SMS-Alert is de nieuwe alarmeringstool om mensen in de omgeving van een noodsituatie via sms te verwittigen van een dreigend gevaar.
Persbericht

Alexander De Croo brengt humanitair werkbezoek aan Zuid-Soedan

Vicepremier en minister van Ontwikkelingssamenwerking Alexander De Croo brengt vandaag en morgen een humanitair werkbezoek aan Zuid-Soedan. Hij zal er spreken met humanitaire hulpverleners en vertegenwoordigers van de Zuid-Soedanese regering en de internationale gemeenschap. Van de vier landen die dit jaar door hongersnood zijn getroffen is Zuid-Soedan er het ergst aan toe.
Persbericht

Meer aandacht nodig voor voorkomen van seksueel geweld in conflicten

“In conflicten en noodsituaties moet meer aandacht gaan naar gender en het voorkomen van seksueel geweld.” Dat zegt vicepremier en minister van Ontwikkelingssamenwerking Alexander De Croo op de tweede Internationale Dag voor de Eliminatie van Seksueel Geweld in Conflicten. De strijd tegen seksueel geweld is een prioriteit van de Belgische ontwikkelingssamenwerking.
Persbericht

Roam Like At Home treedt morgen in werking

Morgen treedt Roam Like at Home in werking. Vanaf dan mogen de mobiele operatoren geen tarieftoeslagen meer aanrekenen voor roamingdiensten binnen de Europese Economische Ruimte (EER). Dat zijn naast de 28 lidstaten van de Europese Unie ook IJsland, Liechtenstein en Noorwegen. Consumenten die op verplaatsing zijn in één van deze landen kunnen er de mobiele diensten gebruiken tegen hetzelfde tarief als in België. 
Persbericht

België treedt toe tot Europees initiatief supercomputers

België treedt officieel toe tot het High Performance Computing initiatief van de Europese Commissie.  Ons land ondertekende de toetreding vandaag in de marge van de Telecomraad in Luxemburg. Het initiatief van de Europese Commissie wil Europa’s digitale infrastructuur verder uitbouwen en de ontwikkeling van supercomputers in een hogere versnelling brengen.
Persbericht

Alexander De Croo en Paul Polman bepleiten rol privésector in duurzame internationale ontwikkeling

Vicepremier en minister van Ontwikkelingssamenwerking Alexander De Croo heeft vandaag samen met Unilever-CEO Paul Polman een groep Belgische top-CEO’s samengebracht om met hen van ideeën te wisselen en het belang van duurzame internationale ontwikkeling te bespreken. Hij deed dat bij de start van de European Development Days, het belangrijkste Europese forum voor internationale ontwikkeling dat vandaag en morgen in Brussel loopt. Alexander De Croo is de initiatiefnemer van het Belgisch…

Geen inhoud gevonden voor de geselecteerde criteria.