Nieuws

Persbericht

België zegt 10 miljoen euro toe aan Global Fundraising Initiative ‘She Decides’ en organiseert op 2 maart internationale conferentie in Brussel

België organiseert op donderdag 2 maart in Brussel de internationale conferentie ‘She Decides’. Vicepremier en minister van Ontwikkelingssamenwerking Alexander De Croo zal de internationale conferentie voorzitten. Nederland, Zweden en Denemarken zijn co-organisator. Minister De Croo zegt namens België ook 10 miljoen euro toe aan het Global Fundraising Initiative ‘She Decides’ dat inzet op rechten van meisjes en vrouwen, en in het bijzonder op hun seksuele en…
Persbericht

Vicepremier Alexander De Croo opent Antwerp Port Days in Mumbai

Vicepremier Alexander De Croo heeft vandaag in de haven van Mumbai de Antwerp Port Days geopend. Tijdens zijn keynote speech benadrukt hij het belang van internationale handel en samenwerking. Eerder vandaag bracht hij ook een bezoek aan het nieuwe trainingscentrum, een gezamenlijk initiatief van de Haven van Antwerpen en de Haven van Mumbai.
Persbericht

WFP en België slaan handen in elkaar om drones in te zetten in humanitaire noodsituaties

Het Wereldvoedselprogramma van de Verenigde Naties (WFP) is samen met de Belgische overheid een onderzoek gestart naar het gebruik van onbemande luchtvaartuigen, beter bekend als drones, in noodsituaties.
Persbericht

Gebruiksrechten voor de exploitatie van zendinstallaties in de Noordzee

De ministerraad keurt op voorstel van vicepremier en minister van Digitale Agenda en Telecom Alexander De Croo een ontwerp van koninklijk besluit goed dat de gebruiksrechten toekent voor het opzetten en exploiteren van zendinstallaties gelegen in de Belgische exclusieve economische zone in de Noordzee. 
Persbericht

De Croo: ‘Afschaffing van roaming midden juni eindelijk een feit’ (akkoord groothandelstarieven)

Minister van Telecom Alexander De Croo is tevreden dat er een eindelijk een akkoord is bereikt over de groothandelsprijzen. Dat zijn de tarieven die telecomoperatoren elkaar aanrekenen als hun klanten op buitenlandse netwerken roamen. ‘De laatste hinderpaal voor de afschaffing van de Europese roamingtarieven is uit de weg geruimd. Vanaf 15 juni kan je in de hele EU aan hetzelfde tarief bellen en surfen.’
Persbericht

She Decides: lancering crowdfunding, internationale conferentie in Brussel

Vicepremier en minister van Ontwikkelingssamenwerking Alexander De Croo brengt dit voorjaar tijdens een internationale conferentie in Brussel gelijkgezinde landen en organisaties samen die ervoor ijveren dat hulporganisaties in ontwikkelingslanden hun werk rond familieplanning en vrouwenrechten kunnen verderzetten. Eerder deze week schrapte het Witte Huis de financiering van hulporganisaties die vrouwen in ontwikkelingslanden informeren rond gezinsplanning, voorbehoedsmiddelen en veilige…
Persbericht

België thuisbasis van 30 jaar bananendiversiteit: een schatkist om de wereld te voeden

Onderzoek uitgevoerd op 's werelds grootste collectie van bananendiversiteit, die gevestigd is in België, helpt boeren en wetenschappers wereldwijd om de bananenteelt productiever, resistenter en duurzamer te maken. De collectie genetische diversiteit die bewaard wordt in de Belgische genenbank viert haar dertigjarige bestaan met een evenement dat ook wordt bijgewoond door de vicepremier en Minister van Ontwikkelingssamenwerking, Alexander De Croo.
Persbericht

Nieuw wettelijk kader voor digitaal aanmelden overheidstoepassingen

De ministerraad keurt vandaag op voorstel van vicepremier en minister van Digitale Agenda en Telecom Alexander De Croo een wetsontwerp goed over de elektronische identificatie goed. Dit moet toelaten dat burgers zich in de toekomst veel vlotter online kunnen identificeren in hun contacten met de overheid, bijvoorbeeld via hun smartphone. 
Persbericht

Reactie De Croo/De Backer op voorstellen Europese Commissie over privacy en data-economie

Minister voor Digitale Agenda en Telecom Alexander De Croo en staatssecretaris voor Privacy Philippe De Backer verwelkomen het ontwerp van de e-privacyrichtlijn dat de Europese Commissie vandaag heeft voorgesteld. “De privacy van de burgers zal beter beschermd worden en het vertrouwen van de consument zal stijgen dankzij de nieuwe regels.” 
Persbericht

Digitale aangetekende zending: eerste leveranciers met EU-vertrouwensmerk wellicht midden 2017

Vicepremier en minister van Digitale Agenda en Telecom is verheugd dat bedrijven zich volop klaarmaken voor de digitale aangetekende zending. De minister verwacht dat de eerste leveranciers van digitale aangetekende zendingen met het nieuwe EU-vertrouwensmerk dit jaar worden gecertificeerd. Vanaf dat moment zal ook de overheid de overstap kunnen maken naar digitale aangetekende zendingen. 

Geen inhoud gevonden voor de geselecteerde criteria.