Nieuws

Al voor 162.000 kredieten betalingsuitstel

Al voor 162.000 kredieten betalingsuitstel

Febelfin maakt vandaag bekend dat de banken sinds 1 april al voor 162.000 woon- en ondernemingskredieten betalingsuitstel hebben verleend. Voor vicepremier en minister van Financiën Alexander De Croo is dit hoge aantal het bewijs dat de maatregel nodig was om bedrijven en gezinnen extra financiële ademruimte te geven tijdens deze zware periode.

In totaal zetten de Belgische banken al 96.000 ondernemingskredieten op pauze en 66.000 woonkredieten van particulieren. Het gaat om een totaal om een onderliggend kredietvolume van 20,7 miljard euro.

Alexander De Croo: “Het kunnen stopzetten van hun woonlening of ondernemingskrediet geeft getroffen burgers en bedrijven tot eind oktober financiële ademruimteHet helpt mee deze zware financiële periode door te komen op een moment dat kosten doorlopen en inkomsten terugvallen.”

Febelfin richt ook een meldpunt op voor mensen die moeilijkheden hebben bij het contacteren van hun bank. Via de thesaurie en de Nationale Bank zal ook gecontroleerd worden of iedereen die recht heeft op de maatregel ook effectief betalingsuitstel krijgt.

Minister van Financiën De Croo benadrukt dat mensen of ondernemingen nog steeds betalingsuitstel kunnen aanvragen en raadt hen aan om hun bank te contacteren. Uitstel is mogelijk voor zes maanden en het uitstel kan lopen tot uiterlijk eind oktober 2020. Wie dus pas in mei of juni uitstel vraagt, kan ook nog van de regeling genieten.De banken rekenen voor het betalingsuitstel geen dossier- of administratieve kosten aan. Wie vragen heeft kan ook terecht bij het callcenter van de FSMA.

De betalingspauze van zes maanden is een onderdeel van het akkoord dat minister De Croo, met ondersteuning van de Nationale Bank, afsloot met de financiële sector.

Klik hier voor details over het pauzeren van woon- en ondernemingskredieten