Beleid

Nieuws

'Herstelplan von der Leyen historisch en evenwichtig'

Volgens vicepremier en minister van Financiën Alexander De Croo kiest het herstelplan van de Europese Commissie voor een goed evenwicht tussen solidariteit en verantwoordelijkheid.
Nieuws

Ook akkoord met Frankrijk over thuiswerk grensarbeiders tijdens coronacrisis

Thuiswerk ten gevolge van corona mag voor grensarbeiders geen negatief fiscaal gevolg hebben. 
Nieuws

Gezamenlijke verklaring Federale Regering en Lufthansa Group over Brussels Airlines

De federale regering heeft het bijzonder belang uitgedrukt dat zij hecht aan een correcte opvolging van de procedures in het kader van de herstructurering (wet-Renault) en de  ruimte voor het sociaal overleg dat daarin is voorzien. Daarbij zijn een maximale beperking van het aantal gedwongen ontslagen enerzijds en concrete inspanningen in het begeleiden van medewerkers anderzijds, bepalend. Daarnaast heeft de federale regering ook aan dhr. Spohr aangegeven dat er slechts sprake…
Nieuws

Het beschermen van seksuele en reproductieve gezondheid en rechten en gendergevoeligheid tijdens de coronacrisis

België en 57 andere landen engageren zich om tijdens deze coronacrisis ook te waken over de rechten van meisjes en vrouwen.
Nieuws

Kamercommissie geeft groen licht voor fiscale maatregelen in strijd tegen corona

Zo zullen steunmaatregelen van de gemeenschappen en gewesten belastingvrij zijn en komt er tijdelijk een voordeligere regeling voor latere voorafbetalingen van zelfstandigen en vennootschappen.
Nieuws

Al voor 162.000 kredieten betalingsuitstel

Febelfin maakt vandaag bekend dat de banken sinds 1 april al voor 162.000 woon- en ondernemingskredieten betalingsuitstel hebben verleend. Voor vicepremier en minister van Financiën Alexander De Croo is dit hoge aantal het bewijs dat de maatregel nodig was om bedrijven en gezinnen extra financiële ademruimte te geven tijdens deze zware periode.In totaal zetten de Belgische banken al 96.000 ondernemingskredieten op pauze en 66.000 woonkredieten van particulieren. Het gaat om een totaal om een…
Nieuws

Twee Belgen in line-up One World – Together At Home: Angèle en Alexander De Croo

Vicepremier Alexander De Croo neemt vanavond deel aan het groot online concert ‘One World: Together At Home’ dat wereldster Lady Gaga organiseert om het werk van de Wereldgezondheidsorganisatie te ondersteunen. De minister zal er de Belgische steun  toelichten  voor de ontwikkeling van een vaccin tegen het coronavirus.Lady Gaga organiseert zaterdag 18 april een groot online benefietconcret ‘One World: Together at home’. Ze wil daarmee steun vergaren…
Nieuws

Bijkomend uitstel voor betaling bedrijfsvoorheffing en btw

Vicepremier en minister van Financiën Alexander De Croo heeft aan de FOD Financiën de instructie gegeven bijkomend uitstel te geven voor de betaling van bedrijfsvoorheffing en btw voor de maand april.
Nieuws

Groen licht Europese Commissie voor Belgische garantieregeling 50 miljard

De Europese Commissie heeft groen licht gegeven voor de federale garantieregeling van 50 miljard. Ook de superkern gaf deze voormiddag zijn fiat voor het uitvoeringsbesluit, dat na goedkeuring op ministerraad, kan worden gepubliceerd. 
Nieuws

Belangrijk teken van Europese solidariteit

De Europese Ministers van Financiën hebben een akkoord bereikt over een Europees vangnet voor bedrijven, gezinnen en landen die getroffen zijn door de coronacrisis. Vicepremer en Minister van Financiën Alexander De Croo reageert tevreden. 

Geen inhoud gevonden voor de geselecteerde criteria.