Nieuws

Nieuws

Minister van Financiën verwelkomt inspanningen verzekeringssector

Vicepremier en minister van Financiën Alexander De Croo is tevreden dat na de banksector nu ook de verzekeringssector bereid is om getroffen gezinnen en bedrijven meer financiële ademruimte te geven.
Nieuws

Belastingvoordeel geldt ook voor wie inschrijvingsgeld geannuleerde kampen in paasvakantie niet terugkrijgt

Wie het inschrijfgeld van jeugdactiviteiten voor de paasvakantie (bijvoorbeeld kampen of andere opvanginitiatieven) niet terugvraagt, zal nog steeds kunnen rekenen op een belastingvermindering.
Nieuws

Geen btw op schenkingen medische hulpgoederen aan ziekenhuizen

Bedrijven die voorraden van medische hulpgoederen schenken aan ziekenhuizen en zorginstellingen zijn daarop geen btw verschuldigd.  Dat heeft vicepremier en minister van Financiën Alexander De Croo beslist.
Nieuws

Garantieregeling voor particulieren en bedrijven getroffen door coronacrisis

De federale regering, de Nationale Bank van België en de financiële sector slaan de handen in elkaar om de kredietverlening aan particulieren, zelfstandigen en bedrijven in stand te houden.
Nieuws

Tweede pakket steunmaatregelen voor werknemers, ondernemers en bedrijven: een overzicht

De Ministerraad heeft bijkomende maatregelen goedgekeurd om de gevolgen van de coronacrisis te verlichten. Deze nieuwe steunmaatregelen zijn een aanvulling op de tien maatregelen die twee weken geleden werden aangekondigd. 
Nieuws

Directe buffer van 4,5 miljard euro voor bedrijven en zelfstandigen door uitstel van betaling

Ook gezinnen krijgen twee maanden uitstel van betaling voor de personenbelasting. 
Nieuws

Mededeling van de Minister van Financiën

De strijd tegen het coronavirus heeft een bijzondere impact op de Belgische bedrijven, met name op hun cashflow en financieringsbehoeften.
Nieuws

Overzicht: dit zijn de nieuwe maatregelen tegen Coronavirus

Tijdens de Nationale Veiligheidsraad, uitgebreid met de ministers-presidenten, van dinsdag 17 maart is besloten tot aanvullende maatregelen.
Nieuws

Banken ondersteunen solide bedrijven met maatregelen

Febelfin en minister van Financiën Alexander De Croo roepen bedrijven die in financiële moeilijkheden zitten of dreigen te komen op om zeer snel met hun bankier te gaan praten.
Nieuws

Soepele toepassing grensarbeidersregeling met Frankrijk en Luxemburg

België heeft met Frankrijk en Luxemburg afspraken gemaakt voor een soepele toepassing van de grensarbeidsregelingen in het kader van de COVID-19 crisis.

Geen inhoud gevonden voor de geselecteerde criteria.